Over mij

Mijn visie


Blokkades zijn ideeën of verlangens die niet stroken met wie we zijn of met wat we nodig hebben. Zo ontstaan er signalen dat we onze eigen energie blokkeren, onder vorm van psychische ongemakken zoals vermoeidheid, slapeloosheid, burn out, maar evengoed van fysieke ongemakken.

Vaak lossen we deze signalen op met een pilletje. Dit helpt tijdelijk, of helemaal niet, of het ongemak en de klachten komen terug.

Deze diverse ongemakken zijn een signaal dat we iets niet op een correcte of coherente manier benaderen. Toch bieden ze een kans om stil te staan, om je eigen plaats te leren zien. Want situaties kan je vaak niet veranderen, de mensen om je heen al helemaal niet, maar je kan wel je eigen beleving veranderen.

De crisismomenten in mijn leven hebben mij telkens veel geleerd en bijgebracht. Omdat ik het zelf heb meegemaakt weet ik wat werkt en wat niet werkt.

Els Decoster

Mijn verhaal


Omwille van mijn grote liefde voor dieren studeerde ik diergeneeskunde aan de universiteit Gent. 16 jaar lang heb ik met een warm hart dieren verzorgd. Er groeide echter een onvrede in mijzelf wat een weerslag had op mijn eigen gezondheid.

Na enkele woelige jaren besloot ik het roer om te gooien. Wat ik zocht waren technieken en methodes die resultaat gaven en voor iedereen te begrijpen.

Ik volgde een vier jaar durende, ervaringsgerichte opleiding tot psychotherapeut.

Gelijklopend kwam ook Reiki in mijn leven en daarin ontdekte ik de energie die elk van ons omringt en doordringt. ​Als deze energie vrijelijk door ons lichaam kan stromen, functioneren we niet alleen beter, maar gaan we ons ook beter voelen in relatie tot onszelf én tot anderen. Ik behaalde de Meestergraad (Reiki Master) waardoor ik naast het geven van reikibehandelingen, ook als leermeester kan optreden.

Verder verwerk ik ook de inzichten en technieken van Mindfulness in mijn totaalbenadering naar heling toe. Daarin staat de training van het “aandacht geven” centraal en wordt Westerse psychologie met Oosterse wijsheid gecombineerd.

Zo kan ik nu mensen die vast zitten in hun leven helpen en begeleiden.

En omdat ik alert blijf voor nieuwe mogelijkheden heb ik vorig jaar een bijkomende opleiding gevolgd tot auriculotherapeut, ook na het eerst zelf ervaren te hebben.

Opleidingen


  • Diergeneeskunde, RUG
  • Innertuning Psychotherapie, Kortrijk 2000-2004
  • Traject tot Reiki Master, Boxtel 2006
  • Spiritueel Coachen, Breda 2009 – 2011
  • Mindfulnesstraining, Dr. David Dewulf 2013
  • Auriculotherapie, Nazareth 2018
Contact