Els Decoster

Psychotherapeut, Reiki Master

Psychotherapie Reiki Mindfulness
psychotherapeut waregem
Reiki
reiki cursussen waregem

Heb je vragen, of wil je een afspraak, dan kun je me bellen op het nr
056 / 60 77 02 of e-mailen naar els.decoster@skynet.be.

handoplegging in Reiki, Reiki Master Usui-systeem: psychotherapeut (Waregem)

Reiki

Universele levensenergie als natuurlijke geneeswijze

Reiki komt uit het Japans en betekent letterlijk “Universele levenskracht”. Het is een natuurlijke, geneeswijze die individueel of in combinatie met andere geneesmethoden wordt toegepast.

Het bijzondere aan Reiki is dat het beschikbaar is voor iedereen. Je moet geen “gave” hebben of er heel hard in geloven om de positieve invloed van Reiki in je leven toe te laten. Het is gewoon een gericht gebruiken van de energie die ons allen omringt.

Die universele energie gaat via de handen van de “gever” over naar het lichaam van de “ontvanger”. Daar helpt de energie de opgebouwde blokkades van geest en lichaam te herstellen en de werking van het immuunsysteem te versterken. Vandaar ook de benaming “energetisch lichaamswerk”. Na een of meerdere reikibehandelingen wordt het natuurlijk vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen geactiveerd en lossen fysieke ongemakken zich sneller op of verdwijnen vaak helemaal.

Heel jezelf en anderen van binnenuit

In elk van ons schuilt de mogelijkheid om aansluiting te krijgen met de universele levensenergie. Wil je ook als “gever” of doorgeefluik kunnen fungeren, dan moet je eerst ingewijd worden. Bij Reiki-ingewijden zijn de energiebanen van het lichaam geopend waardoor zij verbonden zijn met de onbegrensde bron van levensenergie. Ingewijden kunnen niet alleen zichzelf helen maar de levensenergie ook aan anderen doorgeven.

De energie dringt door tot in de diepste kern van het lichaam. Reiki heeft een reinigende en ontgiftende werking, heft blokkades op en herstelt het evenwicht in het lichaam. Reiki ingewijden kiezen voor een levenshouding waarin verantwoordelijkheid wordt genomen om harmonischer en gezonder te leven. Reiki is een natuurlijke, holistische geneesmethode die op een veilige manier acute en chronische klachten reduceert of zelfs helemaal opheft. Maar meer nog dan heling van het fysieke lichaam, verhoogt Reiki het spirituele en emotionele welzijn van iedereen die ermee verbonden is.

Reiki in de praktijk

Een behandeling met Reiki verloopt meestal als volgt:

  • Reiki behandelingen gebeuren liggend op een comfortabele tafel, of indien dit moeilijk is, kan het ook zittend op een stoel.
  • Je houdt steeds je kleren aan.
  • Een Reiki behandeling heeft altijd effect, ook als je er niet in gelooft (vaak op lange termijn). Dit effect is bij iedereen verschillend. Je voelt je vaak sterker en meer in balans of je merkt de werking van reiki doordat de aandoening sneller geneest.
  • Na afloop is er tijd om rustig weer bij te komen en ervaringen uit te wisselen.

Daarnaast verzorg ik ook Reiki cursussen voor diegenen die Reiki op zichzelf wensen toe te passen en in een latere fase ook op anderen.