Els Decoster

Psychotherapeut, Reiki Master

Psychotherapie Reiki Mindfulness
psychotherapeut waregem
Biografie
reiki cursussen waregem

Heb je vragen, of wil je een afspraak, dan kun je me bellen op het nr
056 / 60 77 02 of e-mailen naar els.decoster@skynet.be.

psycho-energetische therapie, reiki, mindfulness: psychotherapeut (Waregem)

Biografie

Els Decoster

  • Psychotherapeut
  • Reiki Master
  • Begeleider Mindfulness

Al op jonge leeftijd besefte ik dat er een wisselwerking moest zijn in de natuur tussen verschillende levende wezens en hoe deze op elkaars energetisch vermogen inwerken.Naar het bewijs hiervan begon ik enthousiast te zoeken, wat me naast een academische titel van doctor ook een 16-jaar durende stresserende werksituatie opbracht.Was dit dan wat ik gezocht had, wat ik wilde? Eenvoudige vragen die toen voor mij niet zo eenvoudig te beantwoorden waren.

Dagelijks kon ik zien hoe in elk levend organisme lichaam en geest op de één of andere manier met elkaar verbonden zijn en op elkaar inwerken. Deze positie hielp me bij mijn beslissing: ik zou weer gaan studeren en het gaandeweg wel beter begrijpen.

Wat ik zocht waren technieken en methodes die resultaat gaven en voor iedereen te begrijpen.

Zo ontdekte ik psycho-energetica, mindfulness en Reiki. Met deze drie peilers besloot ik te werken en ging zo mijn roeping achterna.

Ik volgde een vier jaar durende, ervaringsgerichte opleiding tot psycho-energetisch therapeut. Psycho-energetica gaat precies over de levensenergie die elk van ons in zich heeft en uitstraalt. Als deze energie vrijelijk door ons lichaam kan stromen, functioneren we niet alleen beter, maar gaan we ons ook beter voelen in relatie tot onszelf én tot anderen.

Gelijklopend kwam ook Reiki in mijn leven en daarin ontdekte ik de oerkracht die elk van ons omringt en doordringt. Ik behaalde de Meestergraad (Reiki Master) waardoor ik naast het geven van reikibehandelingen, ook als leermeester kan optreden.

Verder verwerk ik ook de inzichten en technieken van mindfulness in mijn totaalbenadering naar heling toe. Daarin staat de training van het “aandacht geven” centraal en wordt Westerse psychologie met Oosterse wijsheid gecombineerd.